Věříme v jiný způsob řízení
567 309 136

Celostátní odborná konference GDPR očima odborníků

Společnost GORDIC uspořádala celostátní odbornou konferenci nazvanou GDPR očima odborníků, aneb Zkušenosti po 4 měsících účinnosti GDPR. Konference se konala 2. 10. 2018 v Konferenčním centru City za účasti odborníků na GDPR.
Miroslava Matoušová, vrchní rada pro vládní agendy ÚOOÚ, prezentovala roli Pověřence pro ochranu osobních údajů z pohledu Úřadu pro ochranu osobních údajů a podělila se s námi o zkušenosti úřadu za dobu účinnosti nařízení.

RvFOrTlw.jpeg

Jan Dienstbier, ředitel kybernetické bezpečnosti společnosti GORDIC, doporučil účastníkům konference, v jakých případech je více než vhodné zpracování dopadové analýzy, tj. posouzení vlivu na ochranu osobních údajů (DPIA).

Vojtěch Hvězda, Petr Juřík a David Roháček ze společnosti GORDIC prezentovali nástroje, které dokáží usnadnit nakládání s osobními údaji. Ať již se jedná o on-line aplikaci GDA – GDPR Analysis, Personal Data & Identity LookUp nebo DRMS KYBEZ, který slouží k řízení bezpečnostní dokumentace týkající se GDPR a kybernetické bezpečnosti.

hRocWd_Q.jpeg
David Roháček při prezentaci našich nástrojů, jež usnadní nakládání s osobními údaji

Michal Nulíček, partner kanceláře ROWAN LEGAL, seznámil účastníky konference s ochranou osobních údajů z pohledu právní kanceláře.

Aleš Špidla, prezident Českého institutu manažerů informační bezpečnosti, předal posluchačům cenné rady, jak zabezpečit data.

PmVhlUng.jpeg
Panelová diskuze odborníků na GDPR

Pro účastníky konference byla velmi přínosná panelová diskuze, ve které se výše jmenovaní odborníci podělili o své názory na nejčastější problémy s implementací Obecného nařízení. Kromě jiného zazněl dotaz, zda dodavatelé informačních systémů jsou či nejsou správci nebo zpracovateli osobních údajů a dostalo se odpovědi, že nikoli.

Důležitým poselstvím odborné konference bylo, že společnost GORDIC nabízí pomoc v celém procesu zavádění Obecného nařízení do prostředí organizací a úřadů. Ať již pomocí svých softwarových nástrojů nebo celou řadou odborných pracovníků.


 

Zprávy GORDIC

Zobrazení dle typu:
  • Aktualizace software
  • Metodologie
  • Zprávy vlastní
  • Zprávy cizí
  • Řešení
Potvrdit výběr